Kvinnekuppet av Aristofanes (1989)

At verden vil bli bedre om kvinnene fikk råde, er ingen ny tanke født i vår feministiske tidsalder. For over to tusen år siden syntes både komedieforfatteren Aristofanes og kvinnene i Athen at mennene gjorde en elendig jobb i statsstyret, og førstnevnte skrev denne komedien – bedre kjent som “Kvinneforsamlingen” – hvor jentene kler seg i mannsdrakt og overtar styre og stell. Denne moderne radioversjonen er fritt formet som en musikal, men har beholdt originalens blanding av uskyld og frivolitet, av pomp og prakt og frodighet.

Fritt etter Aristofanes. Oversatt og bearbeidet av Svein Selvig. Musikk: Morten Halle. Instrukør: Barthold Halle. Teknisk regi: Jan Erik Hoel.
Kilde: nrk.no

Hei pappa! av Bernard Farrell (1993)

Danny har ikke drevet det langt her i livet, og aldeles ikke langt nok for kona og de andre fem, i øyeblikket seks, kvinnene som utgjør husstanden hans. Etter å ha blitt forbigått i jobben enda en gang, begynner han på samme treningsstudio som sjefen. Det skal visst hjelpe. Men resultatet blir infarkt og sykehusopphold. Dette kunne nærmest blitt en slag ferie for Danny, et pustehull fra den kaklende undertrykkelsen han er et offer for, men kvinnene lar ham ikke få fred.

Komedie av Bernard Farrell. Oversatt av Torstein Bugge Høverstad. Teknisk regi: Erki Halvorsen. Instruktør: Steinar Berthelsen.
Kilde: nrk.no