Går ut i kveld av Harold Pinter (1980)

Samtidens kanskje fremste engelske dramatiker er Harold Pinter. “Går ut i kveld” er skrevet direkte for radio, og forteller om Albert, en ung mann på 28 år, som prøver å løsrive seg fra sin dominerende mor. Til hennes skrekk bestemmer han seg for å gå ut en kveld. Turen fører ham til en gatepike.

En festforestilling for forfatteren, som fylte 50 år den 10. oktober 1980. Oversatt av Arne Skouen. Instruktør: Otto Homlung. Teknisk regi: Helge Krabye.
Kilde: nrk.no

Retten er satt av Henry Cecil (1980)

Kriminalhørespill i tre deler av Henry Cecil. Utviklingen av en rettssak kan være dramatisk og thrilleraktig spennende, særlig hvis dommerens eget barn blir kidnappet midt under saken. Kidnapperne forlanger at dommeren skal frikjenne den tiltalte, ellers vil datteren bli drept. Dermed reises spørsmålet: Hva er viktigst for dommeren – datteren eller dommereden? Dommerens valg gjelder moral, men like mye spørsmålet om hvem som skal ha det siste ordet. Er det de som prøver å kjempe for rett og rettferdighet? Eller blir det de helt samvittighetsløse forbryterne? Oversatt av Arild Feldborg. Instruktør: Karin Hox. Teknisk regi: Greta Husebø og Odd Gjøstein Dahle.
Kilde: nrk.no