Drømmen om Sherwoodskogen av Klaus Hagerup (1998)

Robin blir mobbet av Marianne og tøffingene Glenn og Johan, fordi han ikke kan si R. Robin drømmer om å bli Robin Hood! Musikkdrama av Klaus Hagerup. Musikk: Geir Holmsen. Instruktør: Svein Scharffenberg. Teknisk regi: Anne Karine Mostad. Musikkteknikk: Terje Hellem. Dramaturg: Else Barratt-Due. Sendt i Lørdagsbarnetimen.
Kilde: nrk.no

Gilgamesj – et babylonsk epos (1968)

Gilgamesj-eposet er verdens eldste storverk. Det var i det tredje årtusen før Kristi fødsel Gilgamesj var konge over Uruk, som ligger i det nåværende Sør-Irak. Ifølge myten var han to deler gud og bare én del menneske. Sammen med sin venn og medkjemper Enkidu felte han uhyret Humbaba og De Onde Trær, men han var også en tenkende helt, som spurte etter meningen med tilværelsen og målet for menneskenes stadige strid.

Engang avviste han selve kjærlighetsgudinnen Isjtar. Som straff for hans overmodighet lot gudene Enkidu dø. Da våget Gilgamesj seg over Dødens hav for å lete etter vennen og høre om livet etter døden fra gudenes egen munn. Han ville også sikre seg selv et liv etter døden. Alt han vant, var vissheten om fortsatt å måtte dele menneskets lodd og slite videre med livets og dødens problemer. Og så fikk han flere kunnskaper: Han traff f.eks. Utnapisjtim, den sumeriske Noa, som fortalte ham om stormfloden.

Hørespillet har to navngitte roller, Gilgamesj og Enkidu. Et kor som består av fem mann og tre kvinner forteller eller kommenterer handlingen og deltar samlet eller enkeltvis i de dramatiske situasjonene. Alle rollene spilles av koristene: den ene blir etter tur solguden Sjamasj og halvguden Utnapisjtim, den andre, gudinnen Isjtar og halvgudinnen Siduri, osv. En har gjennom rolle-inndelingen forsøkt å finne fram til det begrepet eller det symbolet som legemliggjøres i legendens forskjellige skikkelser. Stemmene er behandlet som instrumenter i et kammerorkester. Til lydkulisser har en dessuten brukt originalmusikk av Eyvind Solås. Den er skrevet for leketøypiano, obo, fløyte og slagverk.
Kilde: nrk.no

Afrodite - et ørespill om kvinner og erotikk (1993)

Erotikkens plass i kvinners liv gjennom livets forskjellige faser, er det gjennomgående tema i "Afrodite". Vi treffer kvinner på reise gjennom livet - fra barndom til ungdom, ekteskap, tosomhet, ensomhet og aldring. Og lengsler, drømmer, kjærlighet og erotikk utgjør tilværelsens sentrale innhold.

Lydverket "Afrodite" - etter den greske gudinnen for kjærlighet, skjønnhet og fruktbarhet - er en blanding av radiomontasje og radiodrama. Ørespillet er en komposisjon satt sammen av dikt og tekster skrevet av kvinnelige norske forfattere, tekster fra norske folkeeventyr og fra Salomos Høysang - samt lydbilder og originalkomponert musikk. Og temaet er kvinners forhold til kjærlighet og erotikk.

Idé, sammensetning av tekster, manuskript og instruksjon er ved Else Barratt-Due. Teknisk regi er ved Geir Hauger, som også har skrevet musikken og selv fremfører den. Og de tre som fremfører tekstene er Anne Marie Ottersen, Anne Ryg og Nina Woxholt.
Kilde: nrk.no

Pikekyss av Helge Andersen (1999)

Lars, en ung gutt fra byen, er på landet for første gang. Han får raskt en god venn i Marit, som bor på gården der han er på besøk, mens Gustav er en kjekking som finner på mye rart. Han utfordrer Lars til å hoppe ned fra den øverste bjelken og ned i høyet på låvegolvet, og gjør alt han kan for å utfordre Lars. Det virker som Gustav er sjalu.

Vi møter også Espen, som de kaller Luse fordi han har hatt lus og har barbert hodet. Han vil ingen være venner med.
Og Svarte Svein i Svingen tar visstnok livet av byfolk og graver dem ned i hagen sin?

Sommerukene på landet er både farlige og fulle av spenning for Lars fra byen. Til å begynne med er han ikke så veldig modig i sitt møte med alt dette. Men etter hvert skjer det noe med ham denne sommeren på gården hos Marit.

Av Helge Andersen. Komponist: Lars Årdal. Instruktør: Harry Guttormsen. Dramaturg: Else Barratt-Due. Teknisk regi: Tormod Nygaard. Produsent: Steinar Berthelsen. Sendt i Lørdagsbarnetimen.
Kilde: nrk.no

Biskoprommets hemmelighet av Mats-Arne Larsson (1997)

Nella og Ove er på farten igjen i en ny serie i Lørdagsbarnetimen, «Biskoprommets hemmelighet». De to møttes første gang i sommerferien for tre år siden på den svenske øya Gotland, da de løste mysteriet i hørespillserien «Gravplyndrerne».

Denne gang møtes de igjen i vinterferien, og Nella og hennes mor som er prest har flyttet inn på en ny prestegård. I huset er det et avlåst rom som kalles biskoprommet. Med fantasi og nysgjerrighet nærmer de to seg rommets mange hemmeligheter…
Kilde: nrk.no

Hjælpemannen av Lars Saabye Christensen (2004)

Vi er tilbake på 1970-tallet. Studenten Christian har jobb som hjelpemann på flyttebil. De får i oppdrag å flytte et flygel for den verdensberømte pianisten ned i hans kjeller. Det går ikke så bra. Det gjør det heller ikke med kjæresten Cecilie.

Lars Saabye Christensen er tilbake som hørespilldramatiker med en frodig miljøskildring og en underlig beretning om å miste. Produsent: Carl Henrik Grøndahl. Inspisient: Randi Katrine Olsen. Lyddesign: Arne Barca. Regi: Steinar Berthelsen.
Kilde: nrk.no

Lucifers by av Vegard Steiro Amundsen (2011)

En bombeeksplosjon rammer Stortinget og mange menneskeliv går tapt. Politikvinnen Maja Kolt etterforsker saken og finner spor ikke bare til gjerningsmennene, men også til sin egen fortid.

Kriminalserie i tre episoder av Vegard Steiro Amundsen. Dramaturg: Gunhild Nymoen. Produsent: Mette Sapiraa. Produksjonsleder: Evy Finholt. Komponist: Marius Christiansen. Lyddesign: Erki Harlvorsen. Regi: Else Barratt-Due.
Kilde: nrk.no