Forbannelsen av Gregory Evans (1983)

Et grøssende hørespill av Gregory Evans. Det finnes en kraft i verden, hevder den mystiske doktor Gardini, som man kan utnytte gjennom trylleformularer, besvergelser, forbannelser. Professor Montague er skeptisk, men merkelige – og skremmende – ting begynner å skje. I rollene hører vi blant andre Sigurd Werring (James Montague), Terje Strømdal (John Rhodes), Mona Jacobsen (Laura Rhodes) og Sverre Bentzen (Doktor Gardini). Oversatt av Carl Jørgen Kiønig. Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Erik Halvorsen. Annonsering ved Ragnhild Svare. Sendt i serien Spøkelsessommer i Radioteatret.
Kilde: nrk.no

Vampyr-rapport av Paul Barz (1982)

Et grøssende hørespill av Paul Barz. (Tilegnet Dracula-tolkeren Christopher Lee). En reportasje fra vampyrenes land Transylvania må være noe for leserne å sette tennene i, mener ukebladredaktøren Karoli. Og den unge reporteren Jonathan – skrekkentusiast og vampyrfreak – tar med entusiasme oppdraget. Men hvordan er det egentlig å være udødelig, og skulle være nødt til å fly rundt om natten og bite folk i halsen? I grev Arco Arconas kjeller finnes svaret – som kanskje ikke er helt hva han – og vi – hadde ventet … Oversatt av Jon Lennart Mjøen. Instruktør: Jon Lennart Mjøen. Teknisk regi: Jan Erik Hoel. De som er med: Bjarne Andersen (Boris), Finn Schau (Jonathan), Per Sunderland (Grev Arco Arcona), Bab Christensen (Grevinne Athenais), Sissel Sellæg (Grevinne Trude), Jorunn Kjellsby (Grevinne Diana), Sverre Wilberg (Karoli), Inger Teien (Frk. Blom). Ellers medvirker: Annika With, Eva Opaker og Hallvard Lydvo. Annonsering ved Leif Dubard. Sendt i Spøkelsessommer i Radioteatret.
Kilde: nrk.no

Faraos skygge av Victor Pemberton og David Spenser (1976)

En spenningsserie for ungdom i syv episoder av Victor Pemberton og David Spenser. Egypt omkring 1600 før Kristus er et hærtatt og splittet rike. Femten år gamle Ahmose og hans venn Kem blir sentrale i kampen om retten til faraos trone. Oversatt av Sonni Holtedahl Andersgaard. Musikk: Eyvind Solås. Instruktør: Per Christensen. Teknisk regi: Aage Sandaker. Sendt i Scene U.
Kilde: nrk.no

Svingdøren av Ryo Hammura og Tatsuo Takahashi (1982)

Et grøssende hørespill av Ryo Hammura og Tatsuo Takahashi. Kimono og kromstål, tradisjonelle verdier og moderne effektivitet – i kontrast og i samspill. Dette er kanskje mer typisk for dagens japanske samfunn enn for mange andre. I hvert fall er det en vesentlig del av bakgrunnen for dette første hørespillet i vår japanske serie. At spøkelser er konservative, ligger i sakens natur – de er alltid født og formet i en eller annen fortid, og henger fast i dens forestillinger. Men direkte politiske blir de jo sjelden. Her møter vi imidlertid et par svært aktive unntak. Oversatt fra tysk av Svein Selvig. Instruktør: Lubo Mauer. Teknisk regi: Odd Johan Nilsen. De som er med: Per Lillo-Stenberg (Morio Ono), Sverre Wilberg (Mitsuo Ono), Per Theodor Haugen (Tadoa Ono), Bente Børsum (Sonoko), Adolf Bjerke (Yokota), Gro Uthaug (Kikuyo), Ulf Wengård (Bartenderen), Hallvard Lydvo (Maekawa), Andreas Kolstad (Den unge mannen). Annonsering ved Anne Grete Bangsund. Sendt i serien Kimono og kromstål. Radioteatrets japanske hørespillserie, og i reprise i serien Spøkelsessommer i Radioteatret i 1983.
Kilde: nrk.no

Jane Eyre av Charlotte Brontë (1975)

Dramaserie i 7 episoder, basert på romanen av Charlotte Brontë. I et dramatisk handlingsforløp møter vi unge Jane, som i sin kjærlighet sprenger rammene for hva som ble regnet for sømmelig for en kvinne på 1800-tallet. Dramatisert for radio av Barbara Couper. Oversatt av Knut Johansen. Instruktør: Merete Skavlan. Teknisk regi: Sture Bakke. Musikk: Finn Ludt. Annonsering ved Jan Pande-Rolfsen.
Kilde: nrk.no

Likrøveren av Robert Louis Stevenson (1983)

Et grøssende hørespill av Robert Louis Stevenson. Skal en obdusere, må en ha et lik. Og hvordan få tak i dem dersom den naturlige tilgangen er for liten? Det er doktor Ks problem, og han løser det. I rollene hører vi blant andre Per Frisch (Fettes), Finn Schaug (Macfarelane), Gunnar Simenstad (fortelleren) og Ragnar Dyresen (K). Dramatisert av Helge Hagerup. Instruktør: Erik Lassen. Teknisk regi: Carl Johan Rimstad. Annonsering ved Fredrik Ravn. Hørespillet er sendt i serien Spøkelsessommer i Radioteatret og stiller spørsmål om samvittighetens og det ondes natur.
Kilde: nrk.no

Morderen uten ansikt av Stein Riverton (1983)

Kriminalhørespill i fire deler etter en roman av Stein Riverton, fritt bearbeidet av Bjørn Carling. Året er 1910. Rittmester Rye har møtt sitt livs store kjærlighet – frøken Dagny Holger, Oberst Holgers datter. Ekteskap er forestående, men plutselig en dag blir han nektet å treffe sin kjære. Helt uten forklaring blir han avvist. Rittmesteren søker hjelp hos sin venn Asbjørn Krag fra Kristiania-politiet – det aner ham det svever en hemmelighet rundt disse begivenheter. Noen dager senere blir obersten funnet i skogkanten – overfalt og hardt skadet, og Rye mistenkt for mordforsøk. Instruktør: Kyrre Haugen Bakke. Teknisk regi: Jan Erik Hoel. Musikk ved Kåre Grøttum. Annonsering ved Lille Graah. Serie 2 om Kristiania-detektiven Asbjørn Krag.
Kilde: nrk.no

Den store freden av Hulda Garborg (1962)

Eit dramatisk dikt av Hulda Garborg. Diktet er ei skildring av den statsgjerninga irokesarhovdingen Hiawatha gjorde for fleire hundre år sidan då han fekk skipa eit 5-folkesamband mellom indianarfolka til fredeleg samarbeid og semje. I rollene høyrer vi mellom andre Astrid Sommer (Nokomis), Edvard Drabløs (Iagoo), Joachim Calmeyer (Hiawatha) og Liv Ullmann (Minnehaha). Lagt til rette for radio av Johs. A. Dale. Teknisk regi: Peter Albertsen. Musikk: Finn Ludt. Instruktør: Tormod Skagestad. Forteljar: Jan Pande-Rolfsen.
Kilde: nrk.no

Flukten til Sverige av Harald Skjønsberg (1996)

Hørespill for barn i tre deler av Harald Skjønsberg. Norge under 2. verdenskrig. Tyskerne har begynt å arrestere jøder, og 13 år gamle Johan Martinsen og familien skjuler en jødisk familie. De må komme seg til Sverige, men hvem kan de stole på? Instruktør: Kyrre Haugen Bakke. Teknisk regi: Arne Barca.
Kilde: nrk.no

Et griseliv av Athol Fugard (1995)

Hørespill av Athol Fugard, oversatt av Kyrre Haugen Bakke. Pavel Navrotskij bor i grisebingen. Det har han gjort i nesten 40 år, siden Den annen verdenskrig. Da deserterte han fra den sovjetiske hæren. Hustruen bor som “enke” i deres felles hus, og ingen, bortsett fra de to, vet sannheten om Pavel. Instruktør: Jarl Emsell Larsen. Teknisk regi: Anna Carine Mostad. De som er med: Per Jansen (Pavel), Jorunn Kjellsby (Praskovja).
Kilde: nrk.no

Fru Mao av Odd Selmer (1989)

Hørespill av Odd Selmer. Hvem var egentlig Maos hustru, Jiang Qing? Den kinesiske revolusjonens heltinne eller bare en hevngjerrig skurk? Det er dette spørsmålet som er utgangspunktet for dette biografiske hørespillet i tre deler. Serien er inspirert av forfatterens eget besøk i Kina i mai 1977. Da var Mao død for noen måneder siden, og han ble æret som en guddom, men samtidig satt Jiang Qing i fengsel. Serien er en detaljrik beretning om en kvinne som steg til maktens tinde for så å bli styrtet i støvet. Den er også en fortelling om den politiske utviklingen i Kina i store deler av dette århundret.

Instruktør: Merete Skavlan. Teknisk regi: Sture Bakke og Erki Halvorsen.
De som er med: Frøydis Armand (Jiang Qing), Kai Remlov (Fortelleren), Nils Ole Oftebro (Mao Zedong), m.fl.
Kilde: nrk.no

Marie og spøkelset av Klaus Hagerup (1995)

Hørespill for barn i to deler, skrevet av Klaus Hagerup. Marie, Randi og Thomas sitter i lysthuset og hører vinden ule utenfor. Det er høst, mørkt, og de har nettopp sett et spøkelse i huset ved siden av. De bestemmer seg for å lage en spøkelsesfangerklubb. Marie er interessert i å finne ut om det virkelig er et spøkelse i huset. Hun treffer en gutt, Daniel, som er litt annerledes enn andre, kanskje – men Randi og Thomas er besatt av tanken på å fange spøkelset, og vil ikke høre på Marie…
Kilde: nrk.no