Frøken Detektiv og tårnet med de vridde lys av Carolyn Keene (1999)

Nancy Drew, også kalt Frøken Detektiv, er tidenes mest populære barnebok-heltinne, og nå kommer hun for første gang i hørespill! Nancy og Bess får problemer med bilen og må ta inn på et pensjonat i et mystisk hus. I dette huset havner Nancy opp et av sine aller farligste eventyr. Et spennende hørespill i fem episoder for barn og unge, etter en bok av Carolyn Keene. Dramatisering og regi: Nils Nordberg. Musikk: Sigurd Jansen. Inspisient: Camilla Berntzen. Produsent: Else Barratt-Due. Lyd: Jan Erik Hoel.
Kilde: nrk.no

Nokon kjem til å komme av Jon Fosse (1999)

Dei er eit par, Ho og Han. Dei drar langt frå byen og ut i skogen. Dei har kjøpt seg eit nytt hus, og er åleine. Saman. Dei har dratt frå byen for å vera åleine. Saman. Men frå fyrste stund dei kjem til huset kjenner dei at nokon kjem til å komme. Dette uroar dei meir og meir, til det viser seg at nokon faktisk kjem. Dei er ikkje åleine meir. Nokon har kome.

Eit lyddrama av Jon Fosse. Med: Øystein Røger (han), Hildegun Riise (ho) og Jørgen Langhelle (mannen). Inspisient: Ragnhild Granlund. Produsent: Else Barratt-Due. Lyd: Tormod Nygaard. Regi: Morten Cranner.
Kilde: nrk.no

Nettet og kanalen av Nick Fisher (1999)

Serien begynner med det som skulle være en fredelig sightseeingtur på Londons kanaler. Førstebetjent Julie Enfield har en fridag fra jobben i Scotland Yard og tar seg av sin ensomme, invalide far da et lik slippes ut fra ei bru og rett ned i båten. Det viser seg at den drepte syslet med noe så fredelig som produksjon av leketøy. Etterhvert oppdager Julie underlige koblinger mellom kanalene, internett og en mystisk kirurg som har kontroll over et dødsfarlig virus.

Av Nick Fisher. Oversatt av Eve-Marie Lund. Instruktør: Else Barratt-Due. Teknisk regi: Anna Carine Mostad.
Kilde: nrk.no

Brand av Henrik Ibsen (1999)

Henrik Ibsens dramatiske dikt Peer Gynt er folkeeie, spilt på teatre over hele verden. Brand, som han skrev året før, er langt fra så folkekjært. Denne opprørske unge presten som krever alt og går løs på hulhet og halvhet rundt seg, er kanskje ikke så lett å like. Men Brand er på mange måter et voldsommere og derfor mer rystende menneskelig dokument. Radioteatret har ville hente fram både ømheten og lengselen i denne teksten – vise den sammensatte Brand, en mann man kan bli glad i. Han er også svært sårbar og belastet. Han har kraft, vilje og drømmer til å bli noe stort – men også med en sårbarhet og noe ødelagt som driver ham inn i undergangen.

Teksten er så ufattelig rik at det å gå inn i den ryster oss, skremmer oss, løfter oss. Det finnes dem som hevder at Brand er et bedre skuespill enn Peer Gynt. Det er ikke sikkert at de tar feil.

Et hørespill i fire deler, etter et dramatisk dikt av Henrik Ibsen (1866). Bearbeidet for radio av Carl Henrik Grøndahl i samarbeid med Arne Barca og Steinar Berthelsen. Lyd: Arne Barca. Regi: Steinar Berthelsen. Musikk: Åsmund Feidje.
Kilde: nrk.no

Hærmennene på Helgeland av Henrik Ibsen (1999)

Eirik Blodøks styrer i Norge. Den navngjetne vikingen Sigurd søker ly for uværet på kysten av Helgeland. Her møter han Ørnulf som er kommet for å oppsøke Gunnar, Sigurds fosterbror. For fem år siden røvet Sigurd og Gunnar med seg Ørnulfs datter Dagny og fosterdatteren hans, Hjørdis. Nå vil Ørnulf ha bot eller hevn for møyeranet.

Og her starter handlingen i Henrik Ibsens «Hærmennene på Helgeland», et blodmettet drama fra vikingtiden, en saga om sterke mennesker og sterke konflikter, om vilje og avmakt, om krevende kjærlighet og kompromissløst hat, om kamp og hevn og voldsom død. Den sentrale personen er den stolte, trolldomskyndige Hjørdis, som var eslet til å svinge sverdet i kampens hete, men som blir et offer både for mennenes æreskodeks og for sin egen ubøyelige natur.

Henrik Ibsens sagaskuespill fra 1858. Her i Radioteatrets oppsetning fra 1999, språklig bearbeidet, tilrettelagt for radio og instruert av Nils Nordberg. Musikk: “Rain”. Lyd: Jan Erik Hoel. Produsent: Helge Andersen. Inspisient: Gjertrud Helland.
Kilde: nrk.no

4.50 fra Paddington av Agatha Christie (1999)

Mrs. McGillicuddy blir vitne til et mord da et tog kjører forbi. Selv om politiet tror annet, er Miss Marple overbevist om at venninnen har rett. Dette er opptakten til denne Agatha Christie-klassikeren fra 1957. Og dette er første gang Radioteatret presenterer den skarpsindige peppermøen og amatørdetektiven Jane Marple, Christies egen favorittsporhund.

Kriminalserie i tre deler etter Agatha Christies roman. Dramatisert av Michael Bakewell. Oversatt av Tor Stokke. Regi: Nils Nordberg.
Kilde: nrk.no