Husets spesialitet av Stanley Ellin (1991)

Kriminalhørespill av Stanley Ellin. Basert på novellen “The Specialty of the House”. Som en appetittvekker til påskens kriminelle utskeielser byr vi på en velanrettet grøsser, som foregår på en liten restaurant i New York, kjent for bare noen få utvalgte som et kulinarisk paradis. Om restaurant Sbirros er uten pretensjoner med hensyn til beliggenhet og interiør, så gjelder dette ikke i matveien. Det finnes ikke maken til mat noen steder. Husets spesialitet lages angivelig på en fårerase som er meget sjelden. Når husets faste gjester har gått der en stund og blitt passe runde, blir de invitert inn på kjøkkenet. Hva som siden skjer, skal ikke røpes her. Oversatt av Harald Engelstad. Instruktør: Carl Jørgen Kiønig. Teknisk regi: Siri Berven. Stanley Ellin, en novellist som på sitt beste kan måle seg med Roald Dahl, debuterte med denne historien – og knapt noen kriminalfortelling er utgitt så mange ganger. Man vil skjønne hvorfor … De som er med: Alf Nordvang (Laffler), Even Stormoen (Costain), Ketil Egge (Sbirro), Thom Bastholm (1. kelner), Arne Langaas (2. kelner), Ketil Høegh (En full mann).
Kilde: nrk.no

Oleana av Anders Buraas (1977)

Anders Buraas’ hørespill om Oleana, de norske nybyggersamfunnene som Ole Bull ville anlegge i et dalføre i det nord-vestlige Pennsylvania. I 1974 besøkte Buraas de traktene hvor landnåmsfolkene prøvde å reise sine nye hjem. Her forteller han om noen av de iakttagelsene han gjorde.
Kilde: nrk.no

Tante Frankenstein av Allan Rune Pettersson (1978)

Et gufsent oppspinn i tre episoder av Allan Rune Pettersson. Tanten til Henry Frankenstein, mannen som skapte uhyret, reiser til familieborgen for å gjenopprette slektens gode navn og rykte. Hun bestemmer seg for å pusse opp borgen, men trenger hjelp. Kanskje er det en idé å gjenopplive monsteret igjen, om enn bare for en liten stund? Oversatt av Torkjell Berulfsen, instruktør er Jon Lennart Mjøen og teknisk regi er ved Arne Kristian Dypvik. Annonsering av Mentz Schulerud jr. Sendt i Scene U.
Kilde: nrk.no

Den lille vampyren av Angela Sommer-Bodenburg (1988)

Hørespill for barn i tre deler av Angela Sommer-Bodenburg, som har skrevet flere bøker om “Der kleine vampir” og vampyrfamilien von Schlotterstein, som bor i sine kister i en gravhvelving. Vampyrer er noen overnaturlige vesener som suger blod av mennesker om natten. Ikke akkurat noen passende lekekamerat for en gutt, skulle en tro. Men en kveld Anton er alene hjemme banker det på vinduet – og inn kommer Rydiger von Schlotterstein, som har vært vampyr i nesten 150 år. Anton elsker vampyrfortellinger, å treffe en inne på rommet sitt er noe helt annet. Etter den første skrekken begynner vennskapet mellom de to som lever helt forskjellige liv, og for Anton blir det ikke lett å holde denne nye vennen hemmelig for foreldrene.
Kilde: nrk.no

Mannen fra Houston av Karl Trane (1988)

Kriminalhørespill av Karl Trane. Selv det fredeligste og mest velordnede liv kan plutselig – på grunn av krefter en selv ikke er herre over – ta en dramatisk vending. At Håkon Tranvik, lektor og familiefar, er vel fornøyd med sin “kjedelige” tilværelse, er til ingen hjelp den dagen familieidyllen sprekker og nådeløse forbrytere søker en forsvunnet, dyrebar hemmelighet …
Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Erki Halvorsen. Annonsering ved Nils Nordberg.
Med: Svein Tindberg (Håkon Tranvik), Eli Doseth (Lise Winter), Svein Wickstrøm (Monsen), Oda Schjøll (Sonja Tranvik) og Per Frisch (Tom Wold) m.fl. Sendt i Radioteatrets sommerserie “Besettelser – fem nye, norske spenningshørespill”.
Kilde: nrk.no

Tom Wolds siste sak av Karl Trane (1990)

Kriminalhørespill i tre deler av Karl Trane. Tom Wold er narkotikaspaner, en tøff, desillusjonert mann med bare én venn i verden, hunden Tex. Han kjemper på vikende fronter og møter stadige frustrasjoner – og dette preger så vel hans menneskesyn som hans metoder. Narkohaiene finnes over alt, selv i de beste kretser. Det får Tom Wold, som dukket som snarest opp i Karl Tranes første hørespill “Mannen fra Houston”, erfare når et belivet selskap i et hjem på Oslos vestkant ender med forferdelse. Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Helge Krabye. Annonsering ved Nils Nordberg.
Kilde: nrk.no

Antilopesongaren av Ruth Underhill (1970)

Høyrespelserie for barn etter ei bok av Ruth Underhill, dramatisert av Ingebrigt Davik. Tiåringen Tad og veslesystera Mitty høyrer til familien Hunt, som saman med ein flokk andre nybyggjarar drog den lange vegen frå Connecticut i aust, tvers over Amerika, for å finne nytt land i California. Reisa vart lengre og meir dramatisk enn dei hadde trudd. Instruktør: Viktor Sandal. Teknisk regi: Odd Johan Nilsen. Musikk: Kåre Grøttum. Munnspel: Sigmund Groven. Sendt i Barnetimen.
Kilde: nrk.no

Hans Majestets foged av Alexander Kielland (1957)

En udugelig fogd vil helst bli en dugelig snekker. En skandaløs klassereise er kjernen i dette lystspillet fra 1880 av Alexander Kielland. Vi møter en mislykket foged Gregersen, som har overlatt fogderiet til sin fullmektig. Selv trives han best i snekkerverkstedet, der han lager møbler – nesten i skjul, for slikt håndens arbeid kan jo ikke en embedsmann drive med. I rollene hører vi blant andre Gisle Straume (foged Gregersen), Eilif Armand (sorenskriver Ross) og Solveig Brantenberg (Margrete, fogdens datter). Regien er ved Otto Nes.
Kilde: nrk.no