Frankenstein, eller den nye Prometevs av Mary Shelley (1986)

Hørespill basert på en roman av Mary Shelley. Vitenskapsmannen Frankenstein, som skaper et levende vesen av død materie, er blitt et kjent begrep for de fleste. Men færre kjenner historien slik Mary Shelley skrev den i 1818, og som i dag – trass i sitt romantiske stormvær – kjennes mer aktuell enn noen sinne. Beretningen om mennesket som i blind ærgjerrighet streber etter å bli gudenes like og herre over naturens innerste hemmeligheter, en trang som fører til ulykke både for skaperen og det skapte. Med: Andreas Kolstad (Victor Frankenstein), Finn Schau (Monsteret), Are Storstein (Walton), Vidar Sandem (Neville), Wilfred Breistrand (Faren), Unn Vibeke Hol (Elisabeth), Per Christian Ellefsen (Henri Clerval), m.fl. Musikk: “12 O’Clock” av Vangelis. Dramatisert av Yuri Rasovsky. Oversatt av Ebba Haslund. Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Arne Barca. Sendt i serien Drømmer og mareritt – sju fantastiske hørespill.
Kilde: nrk.no

Rutine for ukjent planet av Jon Bing og Tor Åge Bringsværd (1977)

Tid, rom og stjerner. En serie science fiction-hørespill. I dag: “Rutine for ukjent planet” av Bing & Bringsværd. Bare i Melkeveien, vår egen del av Universet, finnes det sannsynligvis mer en million planeter med muligheter for høyere livsformer. Møtet med fremmede intelligensvesener vil bli det største “kultursjokk” i menneskehetens historie – men på hvilken måte? For mange år siden, visstnok tre hundre, dro stjerneskipet da Gama av sted til den ukjente planeten NGC 1099/4. Skipet forsvant. Romfartalderens byråkrater vil vite hvorfor. De sender derfor ut et nytt skip, Marco Polo, til den samme planeten. Stjerneskipet lander på jordens antipode. Dens beboere er litt høyere, hvitere og mer intelligente enn jordens mennesker. Er mer vennlige, våpenløse, lattermilde, gjestfrie. Deres høyeste ønske er å være i nuet og skape for handlingens og ikke for resultatets skyld. Deres kultur er uten konkurranse og stress. Målt med jordiske mål er den tilbakestående. Og jordiske mål er det som ligger til grunn for den beskrivelse Marco Polos besetning gir av sine nye bekjente og deres samfunnsform. De kaller dem kathayere. Og oppdager snart at kathayernes syn på tid, rom og verdier er såre besnærende. Det er ikke det de er vant til å beskytte seg mot, som denne gang truer dem. Ikke våpen og aggressivitet, men akkurat det motsatte. Det er ikke besetningens liv som er i fare, det er deres livsverdier. Musikk: Gunnar Sønstevold. Instruktør: Paul Skoe. Teknisk regi: Aasmund Flo. De som er med: Lise Fjeldstad (Datamaskinen), Jan Hårstad (Jason), Lars Andreas Larssen (Akeron), Eli Anne Linnestad (Gaia), Bjørn Skagestad og Elisabeth Riseng (Kathayere). Musikere: Jan Garbarek, fløyte og saksofon, Håkon Graf, piano, Jon Christensen, trommer.
Kilde: nrk.no

Rutine for Nemesis av Jon Bing og Tor Åge Bringsværd (1978)

Tid, rom og stjerner. En serie science fiction-hørespill. I dag: “Rutine for Nemesis” av Bing & Bringsværd. Stjerneskipet Marco Polo oppfanger et nødsignal fra Nemesis, en planet uten sol, brukt som avfallsplass for radioaktive stoffer. En livløs, frossen verden. Men likevel med noen – eller noe … Noe som er ondt. Farlig. Dødelig. Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Arne Dypvik. De som er med: Besetningen på Marco Polo: Erik Hivju (Jason), Katja Medbøe (Gaia), Kai Remlov (Akeron), Bab Christensen (Skipets sentrale datamaskin). På Nemesis: Arne Bang-Hansen (Edgar Allan 16).
Kilde: nrk.no

Rutine for Terra Nova av Jon Bing og Tor Åge Bringsværd (1980)

Tid, rom og stjerner. En serie science fiction-hørespill. I dag: “Rutine for Terra Nova” av Bing & Bringsværd. Fire hundre barn reiste med romskipet Nobile, bort fra en katastrofe som aldri kom. Barna forsvant i verdensrommet. Stjerneskipet Marco Polo blir sendt ut for å spore dem opp. Men det er nå gått 600 år, og besetningen på Marco Polo kommer opp i en situasjon som faller utenfor alle regler og rutiner… Musikk: Kåre Kolberg. Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Odd Asbjørn Ekseth. De som er med: Erik Hivju (Jason), Kai Remlov (Akeron), Katja Medbøe (Gaia), Bab Christensen (Datamaskinen), Bente Børsum (Veileder), Øystein Wiik (Te’Rama), Anne Marie Ottersen (Ti’Siva). Ellers medvirker NRKs Guttekor under ledelse av Torstein Grythe.
Kilde: nrk.no

Julenissens verksted av Thorbjørn Egner (1946)

Hørespill for barn av Thorbjørn Egner. En barnetimeonkel og hans assistent drar på reportasjetur til «Hakkadalen» for å undersøke hva Nissen og hans hjelpere gjør i dagene før jul. Med: Alfred Solaas (Barnetimeonkelen), Frank Robert (Svein), Bjarne Bø (Bonden), Ragnhild Hald (Kjerringa med staven), Turid Haaland (Fjompen), Kari Diesen (Stompen) og Einar Vaage (Gamlenissen). Instruktører er Alfred Solaas og Thorbjørn Egner. Teknisk regi: Kjellaug Iversen. Sendt i Barnetimen.
Kilde: nrk.no

Adrian Klokker av Kristian Kristiansen (1978)

Hørespill basert på trilogien “Adrian Posepilt”, “Vårherres blindebukk” og “I den sorte gryte” av Kristian Kristensen. Om livet til korgutten Adrian, en Davidsdegn, rundt år 1700. Kallenavnet posepilt fikk han og de andre barnehjemsguttene etter de posene de bar med seg for å samle almissene de fikk. Instruktør: Tor Stokke. Musikk: Per Hjort Albertsen. Teknisk regi: Jan Erik Hoel.
Kilde: nrk.no

Gunilla Adriansdatter av Kristian Kristiansen (1980)

Hørespill basert på trilogien “Adrian Posepilt”, “Vårherres blindebukk” og “I den sorte gryte” av Kristian Kristensen. Om livet til korgutten Adrian, en Davidsdegn, rundt år 1700. Kallenavnet posepilt fikk han og de andre barnehjemsguttene etter de posene de bar med seg for å samle almissene de fikk. Instruktør: Tor Stokke. Musikk: Per Hjort Albertsen. Teknisk regi: Jan Erik Hoel.
Kilde: nrk.no

Jokeren av Lars Saabye Christensen (1987)

Kriminalhørespill i fire deler av Lars Saabye Christensen. Hans Georg Windelband (26) – et vissent blomsterbarn – leser sin egen dødsannonse i Aftenposten. Han har mistet styringen på livet, men at han skulle være død? Hvem står bak denne makabre spøken? Og hvorfor? Fra hybelen i Thereses gate begynner han en nølende etterforskerferd i en kald hovedstad. Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Terje Hellem.
Kilde: nrk.no

Den himmelske stresskoffert av Tor Åge Bringsværd (1989)

Hørespill av Tor Åge Bringsværd. La oss tenke oss en stresskoffert, sort med blanke metallkanter. La oss tenke oss at den svever fritt i verdensrommet, og at den nærmer seg jorda med svimlende hastighet. La oss tenke oss at det er Gud som har mistet den. Og at menneskehetens dager er talte og etterfølgerne allerede er utvalgte. Med: Anne Krigsvoll (katt, programleder), Anitra T. Eriksen (katt, programleder), Hege Schøyen (en cool katt), Trond Kirkvaag (Agnes), m.fl. Instruktør og annonsering: Nils Nordberg. Teknisk regi: Terje Hellem. Sendt i serien: Norske utopier.
Kilde: nrk.no