De fires tegn av sir Arthur Conan Doyle (1992)

Sherlock Holmes og De fires tegn. Kriminalhørespill i fire deler av Sir Arthur Conan Doyle. Intrigen i fortellingen har sitt utspring i Sepoy-opprøret i India i slutten av 1850-årene. Her er det en skurk med treben, mystiske stevnemøter, et morderisk vesen, en forsvunnet skatt og en kjærlighetshistorie. Som bakteppe for den spennende historien ligger millionbyen London, tåkete og mystisk. Kanskje er det bare Hunden fra Baskerville som ble mer populær enn De fires tegn. Dramatisert av Bert Coules. Oversatt, tilrettelagt og instruert av Nils Nordberg, Teknisk regi: Sture Bakke.
Kilde: nrk.no

God morgon, Yshilet av Pål Sundvor (1992)

Ei sann historie frå USA er bakgrunnen for høyrespelet om Mary, 26år, dømd til døden for drap. Framtida hennar er den elektriske stolen. Fortida er eit liv som tjuv, narkoman og kvit hore. Men Mary er indianar, cherokee, ætling av eit høgtståande kulturfolk, som lik henne blei røva, valdteke og utbytta av den kvite mann. Og på si vandring i dødsskuggens dal møter Mary stien attende, mot opphav og identitet, mot det som gir både livet og døden ei ny meining.

Av Pål Sundvor. Lagt til rette og instruert av Nils Nordberg. Teknisk regi: Kjetil Hansen. Inspisient: Tove Britt Olstad.
Kilde: nrk.no

En bryllupsnatt av Gustav Wied (1992)

Ingredienser: Et brudepar vi aldri treffer, et barn, en gal bestemor. Og dertil Gustav Wieds netthendte håndverk når det gjelder langsomt å avsløre hva som skal skje. Den grøssende historien ble skrevet av den danske satirikeren Gustav Wied i 1892 og er oversatt og tilrettelagt for radio av Rigmor Ottho. Instruktør: Lise Fjeldstad. Teknisk regi: Jan Erik Hoel. Med: Bab Christensen (bestemor), Marit Barth (Anna) og Julie Øksnes (Martine). Annonsering ved Tove Britt Olstad. Stykket vakte i sin tid så stor uvilje, at det ble pepet ut på premieren.
Kilde: nrk.no