Vikinger, fritt etter Snorre Sturlasson (2023)

Om hørespillet
Tittel:
Original tittel:Vikingar, svensk lyddrama
Nasjonalitet:Svensk
Målform:Bokmål
År:2023
Type:Drama
NRKs omtale:Serien som vekker vikingene til live. Dramatiserte fortellinger basert på Snorre Sturlassons udødelige historier. En podcast med lyddrama, et samarbeid mellom Sveriges Radio, NRK, DR, RUV og Nordvision. Konseptet er svensk, etter en idé av Caroline Pouron, skapt og utviklet av Ulla Svensson, Emelie Rosenqvist, Mathilda von Essen og David Rune. Radiomanus av Lollo Collmar, oversatt til norsk og regissert av Marianne Sevik. Musikk av Matti Bye. Hør historiene om Ragnar Lodbrok og Odins usårlige vikingkrigere som krysset havene og spredte skrekk i hele norden, om Gudrid Thorbjørnsdatter og oppdagelsesreisen som gikk helt til Nord-Amerika, om Ingegjerd Olofsdotter, kongsdatteren som sto ovenfor et umulig valg og valgte å gå sin egen vei og endte opp som Kievs dronning, og historien om Harald Hardråde som etter mer enn ti år i eksil som leiesoldat vender tilbake til Norge for å hevne broren Olavs død og gjenerobre landet han ser på som sitt eget.
Status:Ferdig
9 episoder:
Kilde:nrk.no. Lytt til hørespillet her.
De som er med
Fritt etter:Snorre Sturlasson
Bearbeidet for radio av:Sveriges Radio
Oversettelse:Marianne Sevik
Regi:Marianne Sevik
Lyddesign:Hilde Rolfsnes
Produsent:Gunhild Nymoen
Redaktør:Marianne Furevold-Boland
Svensk originalmusikk:Matti Bye

Utannonsering:?
Forteller:Ola G. Furuseth
Ragnar Lodbrok:Morten Svartveit
Gudrid Thorbjørnsdatter:Mari Dahl Sæther
Ingegjerd Olofsdatter:Kjersti Dalseide
Tjodolf, Harald Hardrådes skald:Jan Martin Johnsen
Ellers medvirker:
Bakgrunnsstemmer:Svenske skuespillere? Bakgrunnsstemmene er identisk med den svenske versjonen. Svensk teknikk og lydmiks ved Ludvig Jansson og Johan Hörnqvist.
Utdrag fra dokumentar:“The Vinland Mystery” av William Pettigrew (1984, Canada NFB)
Kilder og referanser:
Lytt til hørespillet (NRK)
Svensk originalversjon
Dansk adapsjon

Dersom du finner feil eller har flere opplysninger eller spørsmål setter jeg pris på om du skriver noen ord. Innlegg som blir godkjent blir synlig for alle. Det er valgfritt å legge inn navn eller e-postadresse i kommentarene. Dersom du vil være anonym lar du feltene stå tomme. E-postadresser blir ikke offentliggjort, men brukes til moderering..