Lyden av Tandberg av Mathias Calmeyer (2016)

Her kan du søke etter hørespill i databasen. Søket er et wildcard-søk hvor _ betyr ett eller annet vilkårlig tegn, og % betyr flere vilkårlige tegn. Du kan lese mer om søkeformatet her.

Søk etter:

Om hørespillet
Tittel:
Av:Mathias Calmeyer
Nasjonalitet:Norsk
Målform:Bokmål og nordlands-dialekt
År:2016
Type:Drama
Om hørespillet:"Lyden av Tandberg" er en unik, direktesendt nyskrevet Radioteatermusikal med musikalartistene Heidi Gjermundsen Broch og Pål Christian Eggen i de store rollene. Christian Eggen dirigerer KORK gjennom hits fra fem tiår og Mathias Calmeyer, regissør og manusforfatter, er kunstnerisk ansvarlig for prosjektet. Forestillingen forteller om Vebjørn Tandbergs fantastiske liv, fra oppveksten i Bodø hvor han bygget radioer på gutterommet etter tegninger i Teknisk Ukeblad, gjennom studietiden ved NTH i Trondheim, oppstart av første fabrikken i Oslo i 1933, til noen tiår senere hvor navnet Tandberg er synonymt med kvalitet over hele verden. Historien forteller om Tandbergs enorme suksess, vekst og fall, parallelt med NRKs oppstart, frem til slukking av FM-båndet og innføring av DAB i 2017, hvor første sted som blir slukket er Bodø.
Status:Ferdig
De som er med
Forfatter:Mathias Calmeyer
Regi:Mathias Calmeyer
Dramaturg:Gunhild Nymoen
Produsent:Joakim Borgen
Musikk:Kringkastingsorkesteret
Dirigent:Christian Eggen

Vebjørn Tandberg:Pål Christian Eggen
Euterpe, hans muse:Heidi Gjermundsen Broch
I diverse roller:
Espen Beranek Holm
Torgny Gerhard Aanderaa
Unn Vibeke Hol
Denne episoden ble sendt:
Torsdag 11. august 2016 kl. 19:28 på P2
Program: Radioteatret
NRK Radioteatret og KORK presenterer i samarbeid med Nordland Musikkfestuke historien om Vebjørn Tandbergs verdenssuksess - en spesialskrevet radioteatermusikal som tar oss gjennom historien om den nytenkende entusiasten innen lyd og bilde. En fortelling om et stort industrieventyr og om et dramatisk liv: Vebjørn Tandberg er Bodøs store sønn som grunnla og drev frem et av Norges fremste industrikonsern fra 1930-1970-tallet. Forfatter, regissør og kunstnerisk ansvarlig: Mathias Calmeyer. Dramaturg: Gunhild Nymoen. Produsent: Joakim Borgen. I rollen som Vebjørn Tandberg: Pål Christian Eggen. I rollen som Evterpe, hans muse: Heidi Gjermundsen Broch. Ellers medvirker: Espen Beranek Holm, Torgny Gerhard Aanderaa og Unn Vibeke Hol. Kringkastingsorkestret. Dirigent: Christian Eggen.
Søndag 21. august 2016 kl. 15:03 på P2
Program: Radioteatret
1. del
Lørdag 27. august 2016 kl. 22:03 på P2
Program: Radioteatret
1. del
Søndag 28. august 2016 kl. 15:03 på P2
Program: Radioteatret
2. del
Lørdag 3. september 2016 kl. 22:03 på P2
Program: Radioteatret
2. del
Kilder og referanser:
Omtale (2016)
Lyden av tandberg ble i 2017 nominert til pretisjetunge Prix Italia